Tečaj Python

Začetnikom prijazen.

Programskih jezikov je več sto. Nekateri med njimi so primerni za najrazličnejše projekte, drugi za specifična področja. Python je edinstven po tem, da ga je enostavno razumeti. Jezik ne uporablja veliko simbolov in okrajšav. Zato je primeren tudi za otroke, ki nimajo nobenih izkušenj s programiranjem.

Otroci ga ne bodo prerasli
Nekaj programskih jezikov, namenjenih začetnikom, je zgolj grafičnih. Pravimo jim “blok” jeziki. Najbolj znan med njimi je Scratch. Čeprav je zelo dober za osnovno spoznavanje kodiranja, ga hitro prerastejo.

Python ne bodo prerasli. Znanstveniki uporabljajo Python za delo z velikimi množicami podatkov. Programski inženirji gradijo nevronske mreže in druge oblike umetne inteligence s tem vsestranskim jezikom. Uporablja se tudi v robotiki.

Kateri je najboljši način, da se otroci naučijo Pythona?

Otroci se najlaže naučijo programiranja v jeziku Python ali katerega koli drugega  z izdelavo spletnih mest, programov ali iger. Nekaj nasvetov o tem, kaj deluje in kaj ne.

Igralne metode spodbujajo otroke k učenju
Motivacija je ključni sestavni del uspešnega učenja. Brez ustreznih spodbud lahko učencem postane dolgčas in jih navdušenje mine še preden osvojijo potrebno znanje. Zato je uporaba igralnih tehnik tako priljubljena v spletnih učilnicah in učilnicah v živo.

Python je enostaven in razumljiv
Berljivost kode in relativno preprosto urejanje sta pomembna dejavnika, ki olajšata učenje in spoznavanje s programiranjem. Postopno delo z majhnimi koščki informacij naenkrat ne obremenjuje učencev. Če so informacije organizirane v vizualni obliki, je to še bolje.

Izdelava konkretnih rešitev privabi k učenju
Številni znani programerji so pričeli tako, da so ustvarjali preproste programe zase, prijatelje ali družino. Za bolj zahtevno delo so se navdušili med izdelavo majhnih, zabavnih, osebnih projektov. Želja, da ustvarjaš lastno igro ali spletno stran, je morda najučinkovitejši način za učenje programskega jezika, kot je Python.

Vaja dela mojstra
Programiranje, tako kot vsaka druga veščina, zahteva pogosto vadbo. Otroci, ki redno uporabljajo svoje znanje za izdelavo projektov in reševanje težav, bodo obdržali svoje znanje in ga tudi nadgrajevali. Ostali bodo verjetno kmalu pozabili večino tega, kar so se naučili. Uporaba pridobljenega znanja je torej ključnega pomena.

Osnovne lastnosti programskega jezika Phyton

  • je skriptni jezik,
  • uporablja zamike,
  • uporablja visokonivojske podatkovne tipe,
  • je razširljiv,
  • je interpretiran (tolmačen) jezik.

NOVOST

Pogledali bomo, kako se lahko ChatGPT spremeni v vašega osebnega pomočnika za kodiranje. Lahko vam ponudi predloge, pomaga odpraviti težave in celo ustvaril majhne dele kode.

O tečaju

Prijavnica

S tečajem bomo začetnike seznanili z osnovami programiranja s programskim jezikom Phyton. Najprej nekaj osnov in teorije, nato pa reševanje problemov in razvoj kakšne igrice. Tečaj bo prilagojen za učence tretje triade, lahko tudi brez predhodnega znanja programiranja.

Podrobneje:

  • Cena: 8 obrokov po 45 €
  • Trajanje tečaja: 60 šolskih ur – 30 srečanj po 90 minut
  • Predvidoma ob torkih ob 18 uri v Katapultu v Trbovljah. V skupini največ 5 tečajnikov. V primeru večjega števila prijav bodo na voljo dodatni termini.
  • Tečaj bo potekal ob zadostnem številu prijavljenih

Dodatne informacije o tečaju lahko dobite po telefonu 040 195 251.

 

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Udeleženec tečaja
Ime in priimek plačnika
Soglasje

Računalniške modrosti

 

“To ni napaka – to je nedokumentirana lastnost.”

– neznan avtor

040 195 251