Scratch tečaj

Kot igra z lego kockami

Scratch je orodje, ki so ga leta 2007 razvili sodelavci Media Lab na Tehnološkem inštitutu Massachusetts v ZDA. Omogoča uporabo različnih medijskih elementov – grafik, fotografij, zvokov – na nove, ustvarjalne načine.

Scratch je še posebej primeren za popolne začetnike in otroke med 8. in 16. letom, ki se s programiranjem šele seznanjajo. Programiranje je veliko lažje kot v tradicionalnih programskih jezikih. Če želite ustvariti skript, preprosto zložite grafične bloke, podobno kot LEGO kocke ali sestavljanke. Scratch vam omogoča ustvarjanje lastnih interaktivnih zgodb, animacij, iger ali glasbe, ki jih lahko delijo tudi na spletu.

Preko računalnika lahko program povežemo z zunanjimi napravami, kot sta PicoBoard in Lego WeDo, ter jim z napisanimi programi ukazujemo.

Začetniki se bodo spoznali z uporabo blokov in počasi sestavljali prve skripe. Kasneje sledijo manjše igrice kot so Flappy Bird, tenis in podobno. Tiste, ki so se z osnovami že seznanili pa čaka izdelava klasike Space Invaders in domišljijske platformne igre.

O tečaju

Prijavnica

S tečajem želimo udeležence seznaniti s programom Scratch in osnovami programiranja. Da bo učenje in spoznavanje kodiranja bolj zanimivo, bomo večino časa ustvarjali različne igrice. Tečaj bo prilagojen za učence druge triade, lahko pa se ga udeležijo tudi starejši.

Podrobneje:

  • Cena: 8 obrokov po 35 €
  • Trajanje tečaja: 40 šolskih ur – 30 srečanj po 1 uro
  • Tečaj bo predvidoma ob torkih ob 16. uri. V skupini bo največ 5 tečajnikov. V primeru večjega števila prijav bodo na voljo dodatni termini.
  • Tečaj bo potekal ob zadostnem številu prijavljenih

Dodatne informacije o tečaju lahko dobite po telefonu 040 195 251.

 

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Udeleženec tečaja
Ime in priimek plačnika
Soglasje

Računalniške modrosti

 

“Testiranje lahko pokaže prisotnost napak,
ne pa tudi njihove odsotnosti.”

– Edsger W. Dijkstra

040 195 251